luni, 22 august 2011

CELE MAI DRAGI LOCURI

 Pe langa locurile de care ne atasam de-a lungul vremii,dintr-un motiv sau altul,mi se pare normal ca o pozitie speciala sa fie ocupata de cel in care ne-am nascut.
Eu una,nu pot decat sa ma mandresc la acest capitol.Iasi este,cu siguranta,un oras de vizitat(si nu o spun pentru ca acolo m-am nascut).
Cei care au avut ocazia de a trece pe acolo si de a stationa o vreme stiu la ce ma refer.
Acel parfum special ce pluteste in aer,specific oraselor cu vechime,te vrajeste si te face sa iti doresti sa tot revii si sa tot descoperi noi locuri ce iti vor deveni de suflet.Copoul auriu toamna,agitatia data de multii studenti pusi pe distractie,oamenii calzi(si mult mai deschisi catre comunicare decat in multe alte regiuni.Chiar nu e o generalizare.),imbinarea de vechi si nou....Si lista ar putea continua.
Dar pentru cei care inca nu au pasit prin dulcele targ,am pregatita o mica prezentare.Care,poate va reusi sa va faca sa va indreptati pasii catre acest oras,cu urmatoarea ocazie.
ASADAR:



1.PALATUL CULTURII:a fost inaugurat, în 1926, de către regele Ferdinand al RomânieiUn incendiu de la sfârșitul sec. al XIX-lea a distrus acel palat, la începutul secolului următor luându-se decizia ridicării actualei construcții.Astăzi Palatul Culturii din Iași este sediul Complexului Muzeal Național „Moldova” ce cuprinde Muzeul de Istorie a MoldoveiMuzeul Etnografic al MoldoveiMuzeul de ArtăMuzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, precum și Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural. În aripa de nord-est a palatului se află sediul Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi”.




2.TEATRUL NATIONAL:"VASILE ALECSANDRI":este o instituție publică culturală, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor, fiind cel mai vechi Teatru Național din România.Planurile clădirii aparțin celebrilor arhitecți vienezi Fellner și Helmer, ce au proiectat construcții similare din VienaPragaOdessaZürich.
Clădirea Teatrului Național este o veritabilă bijuterie arhitectonică adăpostind adevărate monumente de artă: Cortina pictată în 1896 de meșterul vienez M. Lenz și terminată de unul din discipoli, prezintă în centru o alegorie a vieții, cu cele trei vârste, iar în dreapta, alegoria Unirii Principatelor Române (Moldova, Transilvania și Țara Românească); Cortina de fier, pictată de Al. Goltz, cu motive ornamentale dispuse simetric, separă etanș scena de restul sălii; Plafonul pictat de Al. Goltz, în culori pastelate, reprezintă alegorii paradisiace, fiind ilustrat cu nimfe și îngeri și încadrat în stucatura rococo; Candelabrul din cristal de Veneția cu 109 becuri.
Inaugurată odată cu teatrul, uzina electrică a acestuia a marcat începutul iluminatului electric la Iași.
În prezent, această clădire găzduiește și Opera Națională Română din Iași.


3.PIATA UNIRII:simbolul Iasului, Piata Unirii este principalul nod din care pornesc toate traseele turistice iesene.


4.MITROPOLIA:este situata pe locul a doua biserici din secolele XV si XVII.A fost construita in urma decretului dat de domnitorul Sandu Sturdza, in 8 august 1826. R ridicarea bisericii s-a facut in timpul Mitropolitului Veniamin Costachi, intre anii 1833 - 1839.







5.UNIVERSITATEA :"ALEXANDRU IOAN CUZA":in atmosfera de sarbatoare a Unirii Tarii Romanesti si a Moldovei intr-un singur stat a luat fiinta prima institutie de invatamant superior din Romania, Universitatea din Iasi. Inaugurata la 26 octombrie 1860, Universitatea poarta numele Domnitorului caruia i se datoreaza acest act fundamental de cultura romaneasca: Alexandru Ioan Cuza.
De la infiintarea ei si pana in prezent, structura Universitatii din Iasi a fost intr-o continua schimbare, in armonie cu evolutia societatii si culturii romane.




6.Grădina Copou: (sau Parcul Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul CopouluiÎnvelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existențe "Podu Verde", căci trecea printre vii, grădini și livezi străpunse ocazional de acoperisul unui conac boieresc. Vechea "uliță aristocratică a Copoului" este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelasi nume.Centrul parcului este decorat cu "Obeliscul cu lei" (sau "Monumentul Legilor Constituționale"), ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi in cinstea generalului rus Pavel Kiseleff si a reformelor introduse de acesta in Moldova. Putini stiu ca în Obeliscul cu lei se bănuiește a exista un document organic de pe vremea lui Al. I. Cuza. Lângă obeliscul cu lei odihnește "Teiul lui Eminescu", arbore îndrăgit de poet, ce "capata valoarea unui monument viu, cel mai prețios poate, din câte s-au inchinat marelui si nefericitului poet." Teiul urias, bătrân de 100 ani, îsi deschide florile în fiecare primăvară. Ani la rând, această zonă era des vizitată de Mihai Eminescu și iubita sa, Veronica Micle, parcul Copou rămânând și astăzi o marturie nescrisă a iubirii lor și un simbol romantic al Iașului.






7.Grădina Botanică "Anastasie Fătu": este cea mai veche grădină botanică din România. A fost înființată în 1856 de cel ce îi dă numele acum, Anastasie Fătu, medic și naturalist, pe o proprietate cumpărată de acesta. Este împărțită în 12 sectoare, fiecare având un anumit specific.Banca Naționala a României a pus în vânzare, în scop numismatic, prin ghișeele sucursalelor Cluj, Iași, Timiș și București, un set de monetărie dedicat aniversarii a 150 de ani de la înființarea Grădinii Botanice din Iași


8.Palatul Roset-Roznovanu:este un monument de arhitectură,construit în deceniile 7 - 10 ale secolului XVIII-lea, în Iași.Clădirea adăpostește actualul sediu al primăriei Iași. Impresionantă prin somptuozitate și prin fastul interioarelor, a fost construită în deceniile 7 - 10 ale sec. XVIII-lea și restaurată între anii 1830 și 1833 de către cunoscutul arhitect Gustav Freywald, cel care a proiectat și Catedrala Mitropolitană din Iași.


9.BULEVARDUL STEFAN CEL MARE: in prezent, este unul din cele mai scumpe artere comerciale din Moldova. 

10.PALAS-un proiect grandios ce se va finaliza in aceasta toamna(noua inima a orasului)

Ansamblul PALAS, dezvoltat de compania IULIUS GROUP în Iaşi, introduce conceptul de „lifestyle center” pe piaţa de „mixed-use developments” din România.
PALAS integrează în acest complex urbanistic unic spaţii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, parcare subterană cu circa 2.500 de locuri şi o zonă de entertainment.
Proiectul se desfăşoară pe o suprafaţă total construită de aproximativ 320.000 mp şi presupune o investiţie de peste 260 milioane euro.
Ansamblul PALAS a fost premiat în anul 2007 la Cannes, în cadrul Târgului Internaţional de Retail şi Real Estate MAPIC, la categoria „Best Retail Development over 20.000 sqm”.
Conceput ca un amplu proiect de dezvoltare urbanistică, economică, socială şi culturală, PALAS va contribui la dezvoltarea Iaşului prin atragerea de investitori străini şi la repoziţionarea capitalei Moldovei în circuitul turistic naţional şi internaţional, aducând totodată concepte inedite pe piaţa românească de business şi retail.



11.CASA BILIUS(un loc unde ma simt acasa,atat la propriu,cat si la figurat):
Pe o straduta linistita, "cu iz de poezie", undeva in dealul Copoului, dai de o casa somptuoasa, ce imprumuta numele familiei de viticultori Bilius, pentru a eticheta o experienta unica in aventura culinara si unul din cele mai rafinate restaurante cu specific din Iasi.Gandit a fi o delectare pentru impatimitii artei, a rafinamentului culinar dar si a viticulturii, Casa Bilius se imparte in 3 saloane decorate cu tablouri ale unor pictori ieseni contemporani, vitralii frumos colorate dar si o mini expozitie de teascuri si butoaie in "drumul vinului", holul care face legatura dintre doua saloane. Vinurile sunt majoritatea produse de Casa Bilus. Atentie insa ca licoarea zeilor, care o puteti savura aici, nu are cele mai mici preturi!
Si pentru ca bucataria nu mai e de mult doar un pretext pentru a-ti satisface necesitatile vitale, ci a devenit o arta, Casa Bilius ofera pretioase meniuri frantuzesti, dupa retete originale, alaturi de specialitati romanesti, insumand peste 80 de preparate. Ce iti va lasa "gura apa" e "Chateaubriand a l'or blanc", muschiulet de vita invelit in frunza de vita si sare de mare, transat la masa clientului si servit cu garnitura de cartofi copti. Pastrama de rata e deasemenea una din delicatesele restaurantului.
Atat clientela cat si angajatii creeaza o atmosfera prietenoasa si relaxanta, calitatea servirii si a mancarurilor ramanand ireprosabila.
Preturile reflecta calitatea serviciilor oferite facand restaurantul greu accesibil omului de rand. Cu toate acestea in weekend si mai ales de sarbatori e de preferat sa va faceti o rezervare cu ceva zile inainte, deoarece restaurantul e la mare cautare.
Un restaurant ce denota lux si eleganta impunatoare, exclusivist, cu o atentie sporita la cele mai mici detalii, Casa Bilius e alegerea ideala atat pentru o seara romantica, o iesire din cotidian, cat si pentru o masa de afaceri, fara galagie sau fum(restaurantul are un salon pentru nefumatori) si o servire ireprosabila.

duminică, 21 august 2011

Cele mai scumpe ceasuri

Cel mai complicat ceas de buzunarCel mai complicat ceas de buzunar
Patek Philippe Calibre 89
Modelului Calibre 89, creat de elvetientii de laPatek Philippe in 1989, cu ocazia celebrarii a 150 de ani de existenta a companiei, se mandreste, in prezent, cu statutul de cel mai complicat ceas de buzunar din lume. Calibre 89 este realizat in proportie de 75% din aur pur de 18 carate, cantareste 1,1 kg si este alcatuit din nu mai putin de 1.728 de componente ce dau nastere unui impresionant numar de 33 de functii. Pentru realizarea exclusivistului ceas in valoare de 6 milioane de dolari au fost necesari 5 ani de cercetari, la care s-au adaugat alti 4 ani pana la lansare. Momentan, Calibre 89 este disponibil in patru variante: platina, aur alb, roz si galben. 



Cel mai scump ceas de buzunar
Cel mai scump ceas de buzunar
Patek Philippe Supercomplication
Modelul Henry Graves Supercomplication, creat de Patek Philippe este, fara indoiala, unul dintre cele mai luxoase si elegante instrumente de masurare a timpului. Acest model fabricat in 1933, a fost vandut la o licitatie in New York, in 1999, pentru fabuloasa suma de 11 milioane de dolari, stabilind un nou record la nivel mondial. Trebuie remarcat faptul ca primele 20 cele mai scumpe ceasuri vandute pana acum in cadrul licitatilor apartin elvetienilor de la Patek Philippe & Co. 





Cel mai scump si cel mai complicat ceas de mana Cel mai scump si cel mai complicat ceas de mana 
Vacheron Constantin Tour d'Ile 
Vacheron Constantin Tour de l'Ile, cel mai scump si, in acelasi timp, cel mai complicat ceas de mana din lume, evaluat la 1,5 milioane de dolari, a fost lansat cu ocazia celebrarii, in 2005, a 250 de ani de activitate a companiei. Modelul a fost produs in serie limitata (dupa aproximativ 10.000 de ore de cercetare), de numai 7 exemplare, pentru tot atatia pasionati de astfel de ceasuri, considerate de multi drept adevarate opere de arta. Format din 834 de piese, Tour d'Iledispune de 16 functii diferite. 





Cel mai scump instrument de masurare al timpuluiCel mai scump instrument de masurare al timpului
Chopard
Chopard se lauda cu cel mai scump instrument de masurare a timpului creat vreodata25 de milioane de dolari. Exclusivistul ceas este accesorizat cu o multitudine de diamante, de diferite forme (din care se remarca cele trei in forma de inima: cel roz de 15 carate, cel albastru de 12 carate si cel alb de 11 carate), marimi si culori, ecranul fiind, la randul sau, acoperit de o clapita detasabila, incrustata cu diamante albe si roz. Bratara este acoperita cu numeroase diamante galbene si albe sub forma de flori, ce insumeaza 163 de carate. 


Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumeCele mai scumpe branduri de ceasuri din lume
Jurnalistul francez Gregory Pond a alcatuit, recent, un top al celor mai scumpe si mai populare brand-uri de ceasuri din lume, care a fost preluat si prezentat de mai multe publicatii internationale de profil.

In realizarea clasamentului, Gregory Pond, unul dintre cei mai competenti jurnalisti in domeniu, a tinut cont de tendinta actuala de a estima pretul si valoarea unui brand, in general, si nu a unui model anume. Criteriile luate in considerare au fost: reteaua de distributie, potentialul de dezvoltare, creativitatea echipei, eficienta managementului si grupul tinta caruia i se adreseaza. 

Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumePrima pozitie este detinuta de Rolex – de altfel singurul brand producator de ceasuri care apare in topul celor mai faimoase 100 de brand-uri din lume – urmat de Cartier, pe pozitia a doua si Patek Philippe care incheie podiumul, pe pozitia a treia. 

Topul dezvaluie si cateva surprize: este prima data cand se mentioneaza o firma creatoare de moda in serie – Guess. Brandul ocupa un onorabil loc 38 datorita gradului inalt de popularitate si a imensului potential creativ. 

Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumeTop 10: (milioane euro)
  1. Rolex (Hans Wilsdorf’s fund) – 3.913
  2. Cartier (Richemont) – 1.993
  3. Patek Philippe (Shtern family) – 1.206
  4. TAG Heuer (LVMH) – 1.192
  5. Omega (Swatch Group) – 1.168
  6. Chopard (Shoyfile family) – 532
  7. Frank Muller – 505
  8. Breitling (Shnaider family) – 479
  9. Audemars Piguet – 434
  10. IWC (Richemont) – 421

Cele mai scumpe alimente din lume



1. Sofranul
Sofranul este cea mai scumpa mirodenie a lumii. Pretul lui este dat de greutatea cu care se recolteaza si prelucreaza acest condiment fragil care este de fapt pistilul crocusului de sofran. Pentru a recolta 500 de grame de sofran e nevoie de aproximativ 75.000 de flori recoltate de pe o suprafata echivalenta cu un teren de fotbal. La procesul de cultivare se adauga unul delicat de recoltare, uscare, sortare si transportare a sofranului care face ca în final pretul unui kilogram din aceasta mirodenie sa ajunga la 11.000 de dolari.
00
2. Nucile de Macadamia

Iata nucile cu adevarat tari. La propriu si la figurat, la coaja si la pret. Nucile de Macadamia sunt cele mai scumpe nuci din lume întrucat arborele care le produce are nevoie de 7-10 ani pentru a ajunge la maturitate si necesita fertilizari intense si costisitoare. Cei care vor sa treaca de coaja tare pentru a ajunge la miezul cremos al acestei nuci care contine peste 80% uleiuri si aproximativ 4% zaharuri trebuie sa plateasca 300 de dolari per kilogram.
00
3. Beluga – caviarul iranian

Cel mai scump caviar din lume nu este cel rusesc asa cum s-ar crede, ci caviarul almas (termenul iranian pentru diamant). Pretul acestui caviar, rar si de aceea foarte scump, este dat de faptul ca este produs de un sturion care are cel putin 100 de ani. Luxosul caviar provine din acest sturion care a supravietuit dinozaurilor si care exista pe pamant de acum 120 milioane de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piata din Statele Unite si se vinde cu 5000 de dolari kilogramul. Înca un motiv în plus pentru a consuma caviar cu moderatie.
00
4. Trufa alba
Cea mai scumpa ciuperca din lume este de departe trufa, dar nu cea neagra ci varietatea ei alba, mult mai rara. Originara din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa alba creste pâna la 12 centimetri în diametru si poate atinge 500 de grame în greutate. Aceste trufe au un pret de 2000 de dolari, adica 4000 de dolari per kilogram. Însa pretul lor explodeaza atunci cand sunt vandute la licitatii. Cea mai scumpa astfel de trufa a fost vanduta în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a platit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufa alba. Ca sa întelegem ce sunt trufandalele!
00
5. Cartoful “La Bonnotte”

Consideram cartoful un aliment la îndemana pentru ca este ieftin. Dar acum ne ocupam de tot ce-i mai scump. Cel mai costisitor cartof din lume este o varietate din Franta – “La Bonnotte”. Doar 100 de tone sunt cultivate anual, iar locul de cultura este exclusiv insula Noirmourtier. De ce este scump? Pentru ca este nevoie de fertilizare speciala a pamântului,de cultura cu alge si de o clima speciala, aproape de mare. Cum aceasta specie este aproape pe cale de disparitie, batalia pe aceasta varietate este mare, 1 kg ajungând pana la 500 euro.
00
6. Vita Kobe
Cea mai scumpa carne de vita din lume este obtinuta de la specia japoneza Tajima-ushi. Vacile sunt hranite cu cea mai buna iarba si sunt crescute dupa o traditie stricta în regiunea Kobe (hranite cu bere si masate în fiecare zi). Carnea este frageda, gustoasa si are o textura deosebita cu firisoare de grasime distribuite uniform ce îi confera carnii un aspect marmorat. Desi exista variante americane si britanice ce sunt vandute ca vita stil Kobe (hranite cu bere si masate zilnic), adevarata vita Kobe ajunge la 100 dolari pentru 200 grame de carne macra. Folosita la sashimi, shabu-shabu, teppanyaki, vita de Kobe se deosebeste de mai putin reusitele copii si datorita hranei care este mai buna si mai scumpa decat cea de pe continentul american.
00
7. Sandvisul de platina

Cel mai scump sandvis din lume – da, exista si asa ceva! – este von Essen Platinum Club Sandwich. Aceasta delicatessa cu 3 straturi are cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomica a lumii!), sunca, oua de prepelita si trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshire si costa aproape 200 de dolari. Are 1,182 de calorii si este pe lista de “trebuie gustat” a fanaticilor gurmanzi din toate tarile.
00
8. Pizza de 8300 euro

Pizza cea mai scumpa din lume poate fi gustata în Italia. Cu toppinguri generoase de caviar si homar, aceasta pizza are un diametru de 20 cm si un topping exceptional în stare lichida – coniac Louis XIII Remy Martin. În acest caz nu mai cereti ketchup.
00
9. Omleta de 1,000 de dolari

Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveste cea mai scumpa omleta din lume. Pretul de 1,000 de dolari (sau 700 de dolari daca o faceti acasa) nu este dat de cele 10 oua folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga si de 1 homar intreg.
00
10. Inghetata de 1,000 de dolari

Înca din 2004 în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpa înghetata din lume, specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan contine 5 globuri de înghetata din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foite de aur comestibile de 23 K si una din cele mai scumpe ciocolate din lume – Amedei Porceleana.
00
11. Trufele Chocopologie

Apreciate ca fiind cele mai gustoase si scumpe produse de ciocolata din lume trufele “Chocopologie by Knipschildt” costa nici mai mult nici mai putin decat 2,600 de euro per 370 grame si se pot achizitiona doar pe baza de comanda. Realizate manual dupa o reteta secreta, delicatesele contin, printre altele, trufa neagra si 70% cacao.
00
12. Cafeaua Kopi Luwak
S-ar putea sa deveniti hipertensivi doar ganindu-va la aceasta cafea întrucat doar auzul pretului ei poate sa accelereze pulsul unui hipotensiv: peste 1000 de dolari per suta de grame. Pretul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit ci si de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creste într-un areal foarte restrâns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuala este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, sunt mai multi.
13.Ceaiul Tieguanyin
Daca pretul cafelei va face rau nu încercati nici cu ceai. S-ar putea sa va dauneze. Mai ales daca va doriti un ceai verde Tieguanyin.
Cel mai scump ceai din lume vine si ne arata ca în China nu se produc doar obiecte de serie mare si pret mic ci si ceaiuri rare si scumpe. O singura ceasca din acest ceai – facuta din 2-3 frunze uscate – costa 15 dolari iar pretul kilogram ajunge la suma de 3000 de dolari.
00
14. Plicul de ceai cu diamante

Daca un ceai chinezesc va pare a fi scump, cu siguranta ca acest plic de ceai cu diamante o sa va para a fi exagerat. Si chiar acest efect extravagant l-a urmarit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-lea an al existentei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reaminti englezilor cât de mult iubesc ceaiul, plicul costa 7500 de lire sterline. Cred ca englezii îsi puteau aminti ca le place ceaiul si într-o maniera mai discreta.
00
15.Cea mai scumpa sampanie

Daca bei un pahar din aceasta sampanie probabil trebuie sa bei o alta dupa doar ca sa sarbatoresti faptul ca te-ai apropiat de cea mai scumpa sampanie a lumii. Cea mai scumpa sampanie poarta numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc si nu vechimea este cea care o face atat de pretuita – asa cum se întampla la vinurile de colectie – ci faptul ca este produsa din struguri atent selectionati si vanduta în sticle pictate manual. O astfel de sticla costa 1,500 de dolari.
00
16. Un whiskey cu adevarat rar

Probabil ca daca ar fi supravietuit cativa dinozauri unii tot ar fi fost mai ieftini decat acest whiskey din categoria “fine and rare” ce poarta numele de Macallan Fine Rare Vintage. Nu stiu cat de rafinat este acest distilat, vechi de 30 de ani, dar rar este cu siguranta. Anul trecut, în intreaga lume mai erau doar 85 de sticle. Si poate or mai fi, daca nu s-o fi spart vreuna, ca de baut cu siguranta se bea cu moderatie. Nu poti bea mult whiskey de 38.000 de dolari sticla fara sa te doara rau capul a doua zi.
00
17.Un rom pentru pirati bogati

Cel mai scump rom al lumii nu pare a fi pentru lupii neînfricati ai marilor ci mai degraba pentru saloanele unor milionari excentrici. Wray & Nephew White Overproof este cu siguranta cel mai scump rom al lumii. Rar, si cu siguranta bun, acest rom distilat în 1940 este cea mai pretioasa licoare din categoria sa. O singura sticla de – nu se stie cate or mai fi – Wray & Nephew White Overproof Rum costa 53,000 de dolari.
00
018. Diamantele sunt eterne. Chiar si la cupa.

Nu se putea ca japonezii, care beau de revelion sampanie cu foita de aur ca sa aiba un an nou bun si bogat, sa nu duca extravaganta la un nou nivel. Acesta este cauza, si nu lipsa crunta a maslinelor din Japonia, pentru care a fost inventat cel mai scump coctail din lume. În fond, “Diamonds-Are-Forever” – not for everyone – nu are cine stie ce ingrediente rare, daca facem abstractie de diamantul de 1.6 carate din pahar.
Daca va intereseaza un astfel de cocktail îl gasiti la hotelul Ritz-Carlton din Tokyo. Pentru 11.000 de dolari cât costa cred ca nici nu trebuie sa coborati la bar. Puteti solicita room-service-ul.
00
19.Prietenii nu stiu de ce

Nu stiu daca prietenii dumneavoastra stiu, dar ai mei nu cunosc de ce pretul berii a crescut atat de mult. Ma rog, nu toata berea, ci doar Vielle Bon Secours, cea mai scumpa bere a lumii. Greu sa iesi cu baietii la o bere cand o singura sticla, vânduta exclusiv la Bierdorme în Londra, costa 1000 de dolari. Si nu sunt reduceri la happy hours!
00
20.Pentru femei puternice

Nu continutul face ca aceasta sticla de bautura, care pentru pretiozitate nu mai este numita vodca ci dovka – probabil fiindca citesti anagramat dupa ce vezi pretul – ci ambalajul. Diva Vodka, produsa de Blackwood Distillery din Scotia – da, scotienii produc si vodca! – este cea mai scumpa vodca a lumii. În functie de decoratiunile din “cristal” ale sticlei pretul uneia singure ajunge de la 35 de lire sterline si pana la 540.000 de lire sterline. Hai, recunoasteti ca va e dor de zilele în care se cumparau bauturi cu sticle la schimb.
00
21.Apa vietii

Exista o apa, literalmente, mai scumpa decat aurul. Si platina. Si multe alte metale rare si scumpe. Se numeste Kona Nigari si este, de departe, cea mai scumpa apa a lumii. Sincer, nu prea stiu de ce, dar pretul a 30 de mililitri din aceasta apa produsa prin desalinizarea apei bogate în minerale din adancurile marii hawaiene, costa 17 dolari.
00

vineri, 19 august 2011

Incredibilul Lac Louise – Locul ideal pentru a-ti organiza nunta

Incredibilul Lac Louise – Locul ideal pentru a-ti organiza nunta
Este considerat, pe drept cuvant, una dintre minunile naturale ale lumii, lacul de un albastru incredibil, situat intr-un cadru mirific din Alberta, Canada.... lacul Louise. A fost botezat astfel in memoria celei care a fost Printesa Louise Caroline Alberta (1848 – 1939), cea de a patra fiica a Reginei Victoria, si sotia Marchizului de Lorne, cel care a fost si Guvernator General al Canadei intre ani 1878-1883.
Se spune ca este locul ideal pentru a organiza o nunta, iar cei care au vizitat hotelul de lux care strajuieste lacul, Chateau Lake Louise, pot sa confirme oricand ca este 100% adevarat. Peisajul pare rupt din povesti, atat in interiorul hotelului ce se aseamana cu un castel medieval, construit in primele decenii ale secolului XX de catre Compania Cailor Ferate Canadiene, cat, mai ales, in afara acestuia. Paduri uriase si salbatice de brazi, mii de flori in tot atatea culori ce impodobesc poienile din preajma lacului, creste uriase ce se inalta pana la 2744 de metri si, nu in ultimul rand, albastrul aproape ireal al lacului, dat de formatiunile de roci situate pe fundul acestuia.

In plus, organizatorii au pus la dispozitia turistilor sau nuntasilor, de ce nu, o gama de distractii care sa le faca sederea cat mai placuta. Numiti-le voi: pescuit, plimbari cu canoea sau caiacul, cu vaporasul de agrement sau cu barcile, schi nautic, trasee speciale pentru hipism, catarari, mountain-bike sau heli-schi, sanii trase de caini sau de cai, schi, snow-boarding, expeditii prin zapada si escaladarea ghetarilor... Toate acestea, si multe altele, le puteti avea la Chateau Lake Louis. Suna deja ca o vacanta de vis? Ei bine, asta nu e tot...

Lacul Louise este centrul de atractie al Parcului National Banff, pentru ca, trebuie spus, va aflati in mijlocul uneia dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale ale lumii. In plus, de la Lacul Louise se poate ajunge rapid (nu sunt decat 3 kilometri) pana la Bow River, un loc cu o bogata istorie printre amerindienii canadieni si, totodata, unul dintre locurile ideale pentru pescuitul la musca sau spinning. Si tot de la Lacul Louise se ajunge la fel de repede la lacurile Moraine si Agnes, de asemenea doua lacuri glaciare, a caror frumusete nu este cu nimic mai prejos decat cea a lacului Louise.